"HAZİRAN 2024" KİTAP BÖLÜMÜ !!

27.04.2024

Yılların deneyimi ve bilgi birikimine sahip yayınevimiz, ülkemizde ve dünyada akademik kitap alanında önemli bir konumda bulunmaktadır. 2018 yılından itibaren istikrarını hiç kaybetmeden düzenli olarak basımını ve dağıtımını üstlendiğimiz bölümlü kitaplarımız, birbirinden değerli araştırmacı yazarlarımızın katkıları ile her geçen gün daha da nitelikli ve önemli çalışmalara imza atmakta, bilim/sanat dünyasına katkı sağlamaya devam etmektedir. 

 

Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) 01.08.2023 - 09.08.2023 - 24.08.2023 tarihli duyuruları ile “yeni doçentlik başvuru" şartları kapsamında çeşitli düzenleme ve değişikliğe gitmiştir. Yapılan bu düzenlemeye göre; Bölümlü kitapta yer alacak bölümlerin başvurulan bilim alanına göre yapılması gerekmektedir. 

 

2024 yılı “HAZİRAN “ ayı içerisinde basılacak ve tümü akademik çalışmalara ait bölümlerden oluşacak kitaplarımız, bilimsel alanları içerisinde basılacak ve çalışmaların özgünlüğüne göre biçimlendirilecektir. 

 

 

 EDİTÖR / EDİTÖR KURULU 

 

Bilim alanlarına göre her bir kitap için ilgili alan uzmanlarından kurulu YÖKSİS veri tabanına kayıtlı öğretim üyelerinden oluşan editör veya editör kurulları bulunur. 

 

YAZIM KURALLARI 

 

Çalışmaların yazım düzeni A4 (210x297 mm) sayfa boyutunda, 12 punto, tek satır aralığı, "Times New Roman" yazı karakteri, "üst-alt-sağ-sol 2 cm" sayfa boşluğunda oluşturulmalıdır. Çalışma en az 10, en fazla 20 sayfayı geçmemeli, kaynak gösterme, kaynakça, dipnot, şekil, grafik şablonlarında APA 6 stili benimsenmeli, "özet yazılmamalıdır". Yazar isim/leri, unvan/lar, kurum/lar ve ORCID ID çalışma ilk sayfasına dipnot olarak mutlaka eklenmelidir.

 

 

YAYIN SÜRECİ VE TARİHİ 

 

Kitaplar 30 Haziran 2024 tarihide yayınlanmaya başlayacak olup,  pdf sürümleri kurumsal web sayfamız “www.gecekitapligi.com” web adresi "gece haber" kısmından indirilebilir veya e-mail yoluyla isteyen yazarlarımıza gönderilir. Kitabın basılı (hard copy) versiyonu ise tüm internet kitap satış platformlarından (gecekitap.com, Kitapyurdu, D&R, Idefix, Amazon, N11, Trendyol, Gittigidiyor, Hepsiburada vs. diğerleri..)  temin edilebilir. 

 

 

ÇALIŞMALARIN GÖNDERİMİ

 

Çalışmalar “gecekitapbolumu@gmail.com” adresine “tek ve aynı e-mail” içerisinde aşağıda belirtilen 5 dosya halinde gönderilmelidir;

 

  1. Kitap Bölümü Çalışması

(*Word belgesi formatında ve yazım kurallarına uygun olarak oluşturulmalıdır.)

 

  1. Yayın Bilgi Formu ... İNDİR

 

Aşağıdaki linkte belirtilen indirilerek (*Her alanı mutlaka eksiksiz doldurulmuş olmalıdır. Her bir bölüm en fazla 3 (üç) yazarı geçmemelidir.). Aşağıdaki linkten bilim alanı 

 

  1. İntihal Raporu

(*“Turnitin”, “Ithenticate”, “intihal.net” programlarında kaynakça hariç en fazla % 20 ve altı benzerlik olmalıdır. Tezlerden üretilmiş çalışmalarda intihal raporu aranmaz ancak çalışmanın ilk sayfasında dipnot olarak danışman dahil tezin künye bilgileri sunulmalıdır.)

 

  1. Sözleşme Formu … İNDİR

(*Çıktı alınıp, bilgiler doldurulmalı, ıslak imza ile taranıp JPEG, PNG veya PDF formatlarında yüklenmelidir.)

 

  1. Ödeme Dekontu

(*Ödeme tarihi ve yazar ismi mutlaka belirtilmelidir.)

 

 

 

SON GÖNDERİM VE YAYIN TARİHİ

 

Çalışmaların son gönderim tarihi “10 Haziran 2024” olup, yayınlanmaları ise “30 Haziran 2024 " tarihi itibariyle tamamlanmış olacaktır.

 

ÖDEME

Eser gönderimi sırasında değerlendirme sonucu kabul veya ret şartına bağlı olmaksızın 2200 ₺ olarak ücret alınır. Ödemeye dahil olan hizmetler; Dizgi, revize, grafik, mizanpaj, basım-dağıtım ve tanıtım süreçlerini kapsar. Yayına kabul edilmeyen bölümlerin ücreti basım süreci tamamlandıktan sonra iade edilir. 

 

HESAP BİLGİLERİ  (EFT) :

GECEAKADEMİ EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

TR32 0013 4000 0174 5292 9000 01

 

TERCİHE GÖRE EK HİZMETİMİZ

 

İNGİLİZCE BÖLÜMLÜ KİTAP; Yayınevimiz kitaplarda yer alacak bölümleri yazarlarımızdan gelecek isteğe göre “bağımsız veya toplu olarak” İngilizce yayınlama imkânı sunmaktadır. Çalışmaların daha geniş kitlelere ve uluslararası boyuta taşınması için; İngilizceye çevrilmesi, İngilizceye çevrilen eserin ülkemiz ve dünya üniversiteleri kütüphanelerinde kataloglanması için tanıtılması, amazon üzerinden 22 ülkede satışa açılması ve aynı şekilde kitabın Türkiye’ de dağıtımının sağlanarak yazara 5 adet verilmesini içerir.

Hizmet Bedeli 3500 ₺ (Her bir bölüm için)

( Detaylı Bilgi İçin : 0 541 7654707 )

Test

Form Gönderimi

Tamam

DİĞER HABER BAŞLIKLARIMIZ
Copyright © Gece Kitaplığı 2024

Adres: Kızılay Mah. Fevzi Çakmak 1. Sokak Ümit Apt No: 22/A, Çankaya, Ankara

Telefon: +90 312 384 80 40

      e-mail : gecekitapligi@gmail.com     

Akademik :  gecekitapligiakademi@gmail.com

Kurumsal Siparişleriniz için: siparisgece@gmail.com

Facebook : /gecekitapligi Instagram : /gecekitapligi Twitter: /gecekitap